Omgeving

OmgevingBrama Sole ligt in het noordelijk deel van Toscane, nabij Lucca, Pisa en Florence. De afstand vanaf Nederland is circa 1350km of 1,5 uur vliegen naar Pisa of Florence. Het kleine dorpje Partigliano ligt dichtbij Lucca en is een idyllische plek. Vanaf het huis kunt u de kerktoren van het dorp zien en kijkt u op heldere dagen circa 30 kilometer door de vallei. 


Beneden aan de berg vindt u een uitstekende pizzeria waar u zowel daar kan eten of kan afhalen. Het restaurant Molin Della Volpe Di Fanucchi is ook een leuke plek om uit eten te gaan met een uitstekende Italiaanse keuken. Op de weg vanaf Lucca naar het huis vindt u een grote Esselunga supermarkt. Deze heeft een grote selectie met groente, fruit, vlees en vis en ook een prima wijnafdeling.


Voor cultuur kunt u naar Lucca, Pisa, Florence, Barga en Siena. Elk van deze prachtige Italiaanse steden heeft zijn eigen charme, we kunnen ze allemaal aanraden. Lucca is het dichts bij het huis en ook direct een van de mooiste plaatsen met de oude muur rond de stad. Een tip is om fietsen te huren en over de muur te fietsen. 


Indien u van (berg)wandelen houdt dan zijn er mogelijkheden te over. Overal lopen oude paden die vroeger werden gebruikt en nu perfect zijn voor wandeltochten.


Voor sportieve gasten is er op circa 30 minuten rijden de mogelijkheid om te ziplinen, een sup board te huren of te raften. Dit wordt gedaan op de Lima rivier vanaf een nauwe canyon. Het water is er prachtig blauw. Aan de rivier kunt u ook zwemmen. Via Val di Lima offroad is het mogelijk om mee te gaan op een quad tour door de omgeving van Bagni di Lucca. Begeleide paardrijtochten door de bergen zijn ook mogelijk, een unieke manier om de omgeving te verkennen. 


Handige afstanden


Bagni di Lucca: 7 km (supermarkt, restaurants, pizza)
Lucca: 20 km
Pisa: 40km
Florence: 90km
Barga: 25km
Siena: 155km
Esselunga supermarkt: 12km