Omgeving

OmgevingVilla Vetteglia ligt in het noordelijk deel van Toscane, nabij Lucca, Pisa en Florence. De afstand vanaf Nederland is circa 1350km of 1,5 uur vliegen naar Pisa of Florence. Het kleine dorpje Vetteglia hoort bij de Lima vallei en is een idyllische plek. Vanaf het huis kunt u meerdere bergdorpen zien en niet minder dan 6 kerktorens. 


Montefegatesi is een dorp in de buurt en ligt spectaculair in de bergen. Op het hoogste punt staat een groot beeld van de dichter / schrijver Dante. Hier kunt u vrij gemakkelijk naartoe voor een prachtig uitzicht. 
Bagni di Lucca en Fornoli (ca 15 minuten rijden) hebben beide een supermarkt en een aantal prima restaurants. Ook voor het afhalen van heerlijke pizza kunt u hier terecht. Op de weg vanaf Lucca naar het huis vindt u een grote Esselunga supermarkt. 
Voor cultuur kunt u naar Lucca, Pisa, Florence, Barga en Siena. Elk van deze prachtige Italiaanse steden heeft zijn eigen charme, we kunnen ze allemaal aanraden. Lucca is het dichts bij het huis en ook direct een van de mooiste plaatsen met de oude muur rond de stad. Een tip is om fietsen te huren en over de muur te fietsen. 


Indien u van (berg)wandelen houdt dan zijn er mogelijkheden te over. Overal lopen oude paden die vroeger werden gebruikt en nu perfect zijn voor wandeltochten. De berg achter het huis (Prato Fiorito) is redelijk eenvoudig te beklimmen en geeft vanaf 1300 meter hoogte uitzicht op alle bergen rondom en de zee is vaak ook zichtbaar.


Voor sportieve gasten is er op slechts een kwartier rijden de mogelijkheid om te ziplinen, een sup board te huren of te raften. Dit wordt gedaan op de Lima rivier vanaf een nauwe canyon. Het water is er prachtig blauw. Aan de rivier kunt u ook zwemmen. Via Val di Lima offroad is het mogelijk om mee te gaan op een quad tour door de omgeving. Begeleide paardrijtochten door de bergen zijn ook mogelijk, een unieke manier om de omgeving te verkennen. 


Handige afstanden


Bagni di Lucca: 7 km (supermarkt, restaurants, pizza)
Lucca: 30 km
Pisa: 55km
Florence: 110km
Barga: 25km
Siena: 170km
Esselunga supermarkt: 25km